Vad utmärker en riktigt bra arbetsplats? Ledarskapet!

63%

”Bra chef och ledarskap anses av målgruppen vara allra viktigast vid val av arbetsgivare…”

Bra chef / bra ledarskap 63%
Trevliga kollegor / bra stämning 61%
Bra lön och förmåner 56%
Goda utvecklingsmöjligheter 53%
Flexibel arbetsplats & arbetstid 38%

Källa: YPAI 2017 Sverige

Om podden

Bra berättelser om ledarskap och kultur hittas inte på. De hittas. Därför startade vi en podcast med vanliga chefer från 10 utvalda organisationer som sedan länge på ett medvetet sätt arbetar med sitt ledarskap… och just därför är stolta över sin kultur.

Skillnaden mellan en bra och en dålig chef är att en bra chef får sin personal att växa! Därför vänder vi oss till unga talanger som letar efter rätt arbetsplats att utvecklas på, vi vill ge dig exempel på bra ledarskap från de allra bästa. De som just vill se dig växa och utvecklas. Vi tror nämligen att nyckeln till att behålla dig som talang stavas just LEDARSKAP.

I Mitt Ledarskap Podden ger vi dig därför ledarskapsresor från IKEA, Ericsson, Atlas Copco, Husqvarna, SAAB, Sweco, PwC, Sodexo, Försvarsmakten och Astra Zeneca. Genom dessa chefers berättelser, idéer och misstag påminns vi om att bra ledarskap inte är en slump utan något som vissa organisationer arbetar hårt med att förtjäna…

 

Per Falk (Ledarskaps-konsult)
per@mittledarskappodden.se

Representerar du en arbetsplats med en sund kultur och framsynt ledarskap? Klicka i så fall här!

 

Nyfiken på att delta i säsong 2?

Vi jobbar med de bästa.

Eftersom bra berättelser inte hittas på.

De hittas.

Gör era chefer till ett rekryteringsverktyg

Genom att göra era bästa chefer synonymt med er organisation sätter vi er på ledarskapskartan och skapar ett innehåll som era målgrupper aktivt söker upp.

Skapar kommunikation direkt från ert DNA

Vi hjälper er skapa Employer Branding som går bortom bilagor och arbetsmarknadsdagar genom genuin kommunikation som kommer direkt från ert DNA.

Låter er bottna i er Employer Branding

Ledarskap förblir en oomtvistad del av hur man bedömer en arbetsgivare och ett aktivt chefskap blir därför en förutsättning för att bottna i sin Employer Branding.