Kundfokuserat och teknikintresserad Systemansvarig till vår avdelning för spaningsradar

Din Roll

Avdelningen Sensor Services är specialiserad på att ge support och underhålla markbaserade radarsystem såsom spaningsradar, landningsradar och väderradar. Vi arbetar också med driftsupport, tekniskt stöd och underhåll av Försvarsmaktens Optiska och Elektro-Optiska spaningssystem och arbetet sker i en nära dialog och samarbete med kunderna. Avdelningen består idag av ett 40-tal medarbetare lokaliserade i Arboga
Som systemansvarig hos oss arbetar du med att leda och ansvara för utvalda delar inom vidmakthållande av spaningsradarsystemen PS871, PS861 och PS640.

Du kommer med stöd av nuvarande tekniker ansvara för planering, resurssäkring och genomförande av de åtaganden som uppkommer. Arbetet sker i nära samarbete med våra kunder och underleverantörer.

Resor förekommer, dock mest inom Sverige

Placeringsort Arboga

Din Profil

Vi söker dig som sätter kunden i fokus och har ett lösningsinriktat förhållningssätt. Det är viktigt för oss att du har ett accepterande förhållningssätt till andra människor oavsett vem du möter. Respekt och värdighet bör vara ledord för dig i alla sammanhang.

Änvidare är du tekniskt intresserad, noggrann och strukturerad och tycker om att styra och leda en grupp mot gemensamma resultat.
Meriterande

  • Radarkunskap
  • Planerings- och projektledarskapserfarenhet
  • Matlab erfarenhet

Denna tjänst kräver att du godkänns I en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi tillämpar löpande urval vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas redan under annonseringstiden.

Vad du blir en del av

Support and Services, ett affärsområde inom Saab, levererar ett brett utbud av tjänster och integrerade supportlösningar till kunder inom försvar och på kommersiell marknad för kostnadseffektiv support av system och plattformar under hela livscykeln.

Inom affärsenheten Communication & Tactical Solutions (CTS) brinner vi för att göra bra affärer. Våra chefer och ledare kan kombinera ett utpräglat affärsmannaskap med ett gott ledarskap för uthållig och långsiktig framgång. Kommunikation och samarbete är viktiga ledord i vår kultur. Vi har en spännande utveckling framför oss, med en klar tillväxtstrategi för hela affärsenheten.

Affärsenheten CTS  har som ambition att utveckla de ingående verksamheterna och skapa tillväxt, framförallt genom att anpassa våra erbjudanden till en internationell och nationell marknad. Vi erbjuder våra tjänster till både militära och civila kunder och har i dagsläget verksamhet i Sverige, huvudsakligen i Arboga, Linköping, Växjö, Halmstad, Karlskrona och Östersund samt i Sönderborg, Danmark.

Vi är stolta över att ha en arbetsmiljö där vi tar hänsyn till att vi alla är olika men att vi ändå delar samma mål – att skydda människor.

SÖK JOBBET HÄR