Brinner du för ledarskap, planering och utveckling av supply chain? Då kanske rollen som chef för vår serieplanering är din nästa utmaning!

Din framtida utmaning

Vi står inför fortsatta utmaningar att möta framtiden med stabila processer, produkter, digitalisering, krav på effektivisering och lönsamhet. Vi söker därför en engagerad och driven medarbetare till produktionens ledningsgrupp som tillsammans med övriga tar ytterligare steg i processen att säkra våra åtaganden och vårt resultat.

I rollen ingår ansvar för hela planeringen av flödet på seriegodkända produkter samt att utveckla produktionssystemet mot nya och stabilare arbetssätt. I rollen ingår också personalansvar för ca 20 medarbetare arbetande i olika roller. Ett nära samarbete med inköp, vårt projektkontor och affärsenhet Ground Combat är en nyckel för att vi tillsammans ska lyckas.

Ditt huvudsakliga ansvar är att:

 • Säkra stabilt flöde genom vår supply chain. Från våra underleverantörer genom vår egen produktion till slutprodukt.
 • Identifiera och initiera förbättringsaktiviteter i syfte att stabilisera och förbättra produktionssystemet.
 • Vara en aktiv del i arbetet att definiera handlingsplaner för att möta framtida utmaningar.
 • Strukturera och förbättra planeringsprocesserna för materialförsörjning och interna tillverkningsprocesser samt att utveckla arbetssätt i vårt affärssystem (IFS).

Funktionen är under skapande/utveckling. Att leda och coacha funktionens medarbetare för att skapa ett gott arbetsklimat både inom funktionen och i samtliga gränssnitt till befintliga organisationsgrenar är centralt.

Den du är idag

Som person är du trygg och stabil med god självinsikt. Du drivs av att förändra, förbättra och implementera nya metoder och arbetssätt. Du har goda ledaregenskaper och förväntas vara en tydlig kommunikatör. Du är van att ställa krav samtidigt som du är lyhörd för andras åsikter och idéer.

Dina kunskaper och erfarenheter:

 • Högskole- eller civilingenjörsutbildning med relevant inriktning
 • Några års ledarerfarenhet
 • Goda kunskaper i svenska och engelska både skriftligt och muntligt
 • Erfarenhet av volymproduktion
 • Goda kunskaper i företagsledning och företagsekonomi och hur det omsätts till styrning och ledning i ett producerande företag.

Meriterande kunskaper och erfarenheter:

 • Kunskaper i IFS
 • Erfarenhet av inköp
 • Erfarenhet ifrån affärsområdet Dynamics

Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vad du blir en del av

Saab Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster, kamouflagesystem och träningssystem för försvarsmarknaden. Produktportföljen innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk.

Enhet Produktion består i dag av ca 600 medarbetare med verksamhet på orterna Karlskoga, Linköping och Motala. Vi har en bred kompetens i de produkter och tjänster vi levererar. Du kommer bli en del av Produktionsenhetens ledningsgrupp men också ha ett stort inflytande inom inköp och Affärsenhet Ground Combat.

Placeringsort för denna tjänst är Karlskoga. Medarbetare inom avdelningen kommer också vara placerade i Karlskoga.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en utmanande miljö, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma mål – att skydda människor.