SENIOR PROJEKT- OCH BYGGLEDARE TILL ESKILSTUNA

VERKSAMHETSOMRÅDE
Projektledning
REGION
Södermanlands län
ANSÖKNINGSTID
2020 – 03 – 16

Swecos projektledare erbjuder management- och projektledartjänster för alla typer av projekt och verksamheter. Uppdragen omfattar allt ifrån mindre ombyggnadsprojekt till stora komplexa nybyggnader samt infrastrukturprojekt.

Vi får in många spännande uppdrag i vår växande region och söker fler erfarna medarbetare till vårt kontor i Eskilstuna. Vi vill jobba med de bästa, eller de som har en strävan mot att utvecklas till att tillhöra de bästa och mest efterfrågade projektledarna och byggledarna på marknaden.

Din kommande roll
Vi söker medarbetare som vill arbeta i rollen som projektledare och byggledare inom bygg-, fastighets- och anläggningsprojekt. Att arbeta hos Sweco innebär att arbeta med många olika typer av projekt, både i storlek och i karaktär. Dina uppgifter är att planera, genomföra och följa upp de projekt som du går in i. Som projektledare är en viktig egenskap att du tycker om struktur och är bra på kommunikation för att kunna samordna de olika aktörerna såsom beställare, leverantörer och konsulter. Du styr det gemensamma arbetet mot projektets övergripande mål och rapporterar i projektet till uppdragsgivaren.

Vi strävar alltid efter att uppnå bästa resultat i våra uppdrag, vilket förutsätter starka team och stor entusiasm, tekniskt kunnande och samarbete. För att trivas hos oss tror vi därför att du är en nyfiken och lyhörd person som ser det som en självklarhet att dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Dina erfarenheter

 • Civil- eller högskoleingenjörsexamen inom samhällsbyggnad eller motsvarande
 • Minst 10 års arbetslivserfarenhet varav minst 5 års erfarenhet från branschen inom projektledning, projekteringsledning, byggledning/byggplatsuppföljning, rollen som platschef, fastighets- och förvaltningsutveckling och/eller besiktningar.

Meriterande

 •  Certifiering enligt PMI eller IPMA
 •  BAS-P
 •  KA enligt PBL
 •  Certifierad entreprenadbesiktningsman
 •  Kunskap inom AMA, AB, ABT och ABK
 •  Kunnig inom entreprenadjuridik och kontraktsförhandlingar
 •  Vana att arbets med Solibri eller Navis
 •  Ett omfattande kontaktnät inom branschen

Dina egenskaper
Du är engagerad, nyfiken, ansvarstagande och vill bidra till en hållbar samhällsutveckling. Vi ser också att du är strukturerad och kan organisera och prioritera ditt arbete. Kommunikativ och bra på att samarbeta samt har lätt att etablera kundkontakter och är affärsinriktad.

 • Du är en utpräglat nyfiken och drivande person som tycker om att se resultat och pröva nya uppgifter samtidigt som du är kreativ och innovativ inom ämnet.
 • Du är en engagerad och social relationsbyggare som förstår vikten av goda kundrelationer. Du har god datorkunskap och är kommunikativ med goda kunskaper i svenska både skriftligt och muntligt.
 • Här arbetar vi i projektform och ett projektledarsinne är nödvändigt. För att trivas behöver du känna dig bekväm i både kundrelationer på ledningsnivå och i samverkan med operativ personal. Du har förmåga att samla in information och presentera den på ett lättillgängligt sätt.
 • Som person ser vi gärna att Du har god samarbetsförmåga med hög social kompetens och likväl är självgående, välstrukturerad och samtidigt flexibel. Du är van att hantera större projekt och har genomgående ett affärsmässigt tänk.

Sweco erbjuder
Vi vågar påstå att vi är en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Du får möjlighet att skapa ett hållbart samhälle genom att arbeta i en organisation som tar ansvar och skapar verklighet av visioner. Vi erbjuder samtidigt en omväxlande och dynamisk arbetsmiljö med stora möjligheter till teknisk och personlig utveckling. Hos oss uppmuntras du att ta egna initiativ och styra ditt arbete samtidigt som du får stort eget ansvar för dina uppdrag, kunder och affärer.

Hos oss på Sweco får du en unik möjlighet att både kunna leda uppdragen tillsammans med Swecos specialister och få erfarenhet från våra kunders beställarorganisationer.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 2020-03-16. Intervjuer kommer ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via mail, utan hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsformuläret nedan. Vi återkopplar till samtliga sökande efter avslutad rekryteringsprocess.

Varmt välkommen med din ansökan!

Kontakta oss
Vill du höra mer om tjänsten och hur vi jobbar i gruppen? Välkommen att kontakta:

Alida Mehovic,
Gruppchef
073-625 64 17
alida.mehovic@sweco.se

#LI-RT

Sweco planerar och utformar framtidens samhällen och städer. Resultatet av vårt arbete blir hållbara byggnader, effektiv infrastruktur och tillgång till el och rent vatten. Med 16 000 medarbetare i Europa kan vi erbjuda våra kunder rätt kompetens för varje sammanhang. Vi genomför uppdrag i 70 länder varje år. Sweco är Europas ledande konsultföretag inom teknik och arkitektur med en omsättning på cirka 18,7 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm.